دانلود مقاله حدود مجاز هارمونیک در تجهیزات سیستم قدرت

ریال1.050.000

این محصول یک مقاله به زبان فارسی با عنوان “حدود مجاز هارمونیک در تجهیزات سیستم قدرت” بوده و در دو فرمت word و pdf آماده خریداری و دانلود فوری می باشد.

 

مشخصات مقاله
عنوان مقاله حدود مجاز هارمونیک در تجهیزات سیستم قدرت
فرمت مقاله ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش (DOCX) و پی دی اف (PDF)
تعداد صفحات مقاله 131 صفحه
سایز متن مقاله 14
فونت متن مقاله بی نازنین
رشته های مرتبط با این مقاله برق
گرایش های مرتبط با این مقاله برق صنعتی – برق قدرت – شبکه های انتقال و توزیع
موضوعات خطوط انتقال برق – هارمونیک
منبع و رفرنس دارد
کد محصول w121
حجم فایل 4Mb
وضعیت آماده خرید و دانلود

 

فهرست مطالب مقاله
مقدمه
حدود مجاز هارمونیک ها
1- هدف
2- دامنه کاربرد
3- اصلاحات و تعاریف
4- نمادها و یکاها
5- ویژگی ها
فصل 1- شناخت و بررسی هارمونیک ها (اطلاعاتی)
فصل 2- مقررات برخی از کشورها در رابطه با پذیرش مشترکین برق که تولید هارمونیک می نمایند (اطلاعاتی)
فصل 3- مقررات برخی از کشورها در رابطه با مقدار مجاز هارمونیک ها در شبکه های برق با ولتاژ مختلف (اطلاعاتی)
فصل 4- مقادیر اندازه گیری شده هارمونیک ها در شبکه های برق برخی کشورها
فصل 5- روابط ولتاژ جریان و توان در شرایط هارمونیکی (اطلاعاتی)
منابع و مآخذ

 

بخشی از متن مقاله
 استاندارد مشخصات و خصوصیات انرژی الکتریکی (کیفیت برق) از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که می بایستی همراه مراجع الزامی آنها مورد استفاده قرار گیرند.
در این استاندارد اصول اساسی موردنیاز جهت اتصال بارهای بزرگ اعوجاجی به شبکه و همچنین میزان مجاز هارمونیک ها در شبکه های قدرت آمده است. به عبارت دیگر هدف اصلی این استاندارد تهیه دستورالعملی جهت اتصال بارها و نیز تعیین مقادیر مجاز هارمونیک ها بوده که بتوان با استفاده از آن با ایجاد بستری مناسب، کیفیت برق کلیه مشترکین را از نظر هارمونیک ها بررسی نمود. از سوی دیگر با توجه به اینکه هارمونیک جریان تزریق شده به شبکه ناشی از بارهای غیرخطی و دیگر منابع تولید هارمونیک در بخش های مختلف یک شبکه قدرت می توانند با یکدیگر جمع شوند، لذا تهیه محدوده مقادیر واقعی هارمونیک ولتاژ (سطوح سازگاری هارمونیک ها) در یک شبکه نیز از اهداف این استاندارد خواهد بود. محدوده مجاز بنحوی است که این هارمونیک ها تأثیرات نامطلوبی بر تجهیزات مورد استفاده در شبکه ایجاد ننمایند. چون هارمونیک ولتاژ، ناشی از هارمونیک جریان و امپدانس سیستم در آن فرکانس می باشد لذا محدودیت هایی نیز بر مقدار جریان هارمونیکی اعمال می گردد.
برخی تجهیزات الکتریکی که بخصوص از فن آوری مدرن در ساخت آن ها استفاده شده است باعث اختلال در سیستم قدرت شده و کیفیت برق رسانی را پائین می آورند، بصورتی که باعث تغییر شرایط کار دیگر تجهیزات برقی می گردند. بنابراین ضروری است که شرایط چگونگی اتصال اینگونه تجهیزات که تولید و استفاده از آنها در حال گسترش است تدوین و مشخص گردد تا شبکه الکتریکی بتواند بطور مناسب و مطمئن برای تجهیزاتی که نسبت به اختلالات حساسیت دارند مورد استفاده قرار گیرد.
در مورد پدیده اختلالات یا اثرات هارمونیک ها بایستی بیان نمود که بیشترین تأثیر ناشی از هارمونیک در ولتاژ بوده ولی هارمونیک جریان نیز ممکن است باعث ایجاد اثرات مستقیمی مانند تداخلات تلفنی گردد.
اثر هارمونیک های ولتاژ و جریان را ممکن است در فاصله دوری از منبع تولید هارمونیک نیز مشاهده نمود.
در رابطه با حل مسائل هارمونیکی بایستی مسائل فنی و اقتصادی ناشی از عوامل زیر را درنظر گرفت:
– شبکه های قدرت بدون استثناء دارای هارمونیک های ولتاژ چه با فرکانس مشخص و یا بصورت طیف پیوسته ای از فرکانس می باشند که فرکانس، دامنه و زاویه فازشان بدون داشتن روند مشخص تغییر می کند.
– کلیه تجهیزات بایستی تحمل هارمونیک های ولتاژ تا حد مشخص را که بصورت منطقی تعیین می گردند داشته باشند و در این شرایط بتوانند کار معمولی خود را انجام دهند.
– امکان اتصال تجهیزاتی که تولید هارمونیک می کنند با قبول شرایطی وجود داشته باشد.
البته این شرایط تنها مربوط به استفاده کنندگان از تجهیزات نمی باشد و بایستی سازندگان تجهیزات را نیز دربرگیرد بصورتی که سازنده، تجهیزاتی را که تولید هارمونیک بیش از حد مجاز کرده و باعث اختلال در سیستم می گردند تولید ننماید.
با توجه به شرایط پیچیده بالا، مسئله محدودکردن هارمونیک ها وقتی امکان پذیر است که شرایط و مقررات بسیار ساده و هماهنگی وجود داشته باشد که بتوان به صورت مطلوب از آن استفاده نمود.
برای تعیین حد مصونیت با مقدار مجاز هارمونیک ها در سیستم بایستی احتمالی بودن پدیده های تعریف شده در بالا را مدنظر داشت. در یک دستگاه، حد اختلال و همچنین حد مصونیت نسبت به زمان و نسبت به یکدیگر تغییر می کند و معمولاً شرایط واقعی عملکرد مانند شرایط زمان آزمون نخواهد بود.
حد سازگاری یا مقدار قابل پذیرش هارمونیک ها که بصورت تقریباً قراردادی تعیین می گردد و از آن بمنظور ایجاد امکان کار مشترک تجهیزات تولیدکننده هارمونیک ها با تجهیزات آسیب پذیر در مقابل هارمونیک ها در سیستم استفاده می گردد باید شناخته شود.
منظور از حد قابل پذیرش برای هر هارمونیک مقداری از هارمونیک است که احتمال تولید مقدار بیشتر از آن بسیار کم است و تنها در حدود 5 درصد مواقع احتمال دارد که مقدار هارمونیک تولیدشده بیشتر از مقدار تعیین شده توسط حد قابل پذیرش باشد. در ضمن حد قابل پذیرش بایستی طوری تعیین گردد که قسمت اعظم یا تقریباً کلیه تجهیزات با احتمال زیاد بتوانند آن را تحمل کرده و کار عادی خود را انجام دهند.
براساس حد قابل پذیرش مشخص شده می توان آزمون حد مصونیت را برای تجهیزات مختلف انجام داد. حد مصونیت با درنظر گرفتن ضریب اطمینان لازم تعیین می شود و مقدار آن عموماً بیشتر از حد قابل پذیرش یا در موارد کم اهمیت حداقل معادل حد قابل پذیرش است.
برای تعیین حد مجاز تولید هارمونیک های یک تجهیز بایستی حد قابل پذیرش سیستم و اینکه تجهیزات دیگری هم بصورت همزمان کار می کنند در نظرگرفته شود.

 

وضعیت هزینه

ویژه با هزینه

دکمه بازگشت به بالا