دانلود مقاله رفتار خطوط انتقال در شرایط گذرا (شبیه سازی با متلب)

ریال980.000

این محصول یک مقاله به زبان فارسی با عنوان “رفتار خطوط انتقال در شرایط گذرا (شبیه سازی با متلب)” بوده و در فرمت word  آماده خریداری و دانلود فوری می باشد.

 

مشخصات مقاله
عنوان مقاله بررسی رفتار خطوط انتقال در شرایط گذرا
(کلیدزنی و صاعقه) و شبیه سازی با نرم افزار متلب (MATLAB)
فرمت مقاله ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش (DOCX)
تعداد صفحات مقاله 119 صفحه
سایز متن مقاله 14
فونت متن مقاله بی نازنین
رشته های مرتبط با این مقاله مهندسی برق
گرایش های مرتبط با این مقاله شبکه های انتقال و توزیع – برق قدرت
موضوعات خطوط انتقال برق
منبع و رفرنس دارد
کد محصول w211
حجم فایل 5Mb
وضعیت آماده خرید و دانلود
توجه این محصول حاوی فایل شبیه سازی شده نمی باشد و تنها کد های شبیه سازی در فایل ورد مقاله ارائه شده است.

 

فهرست مطالب مقاله
فصل 1) مقدمه
فصل2) صاعقه و اضافه ولتاژ ناشی از آن بر خطوط انتقال
فيزيک صاعقه وپارامترهای جريان ناشی از آن
فيزيك صاعقه ( Physics of lightning )
شاخه‌هاي پيشرونده مرحله‌اي صاعقه
مسير برگشتي ( Return stroke )
شاخه پيشرونده تيري شكل ( Dart leader )
اختلاف پتانسيل بين ابر و زمين و انرژي موجود در صاعقه جريان ناشي از اصابت صاعقه
اثر ارتفاع جسم در دامنه جريان
شكل موج جريان
معادله رياضي شكل موج ناشي از صاعقه
طرح سیستم زمین برج های انتقال
نصب ميله قائم در زمين
استفاده از ميله‌هاي طویل
اتصال زمين چندميله‌اي ( ميله‌هاي موازي )
نصب ميله افقي در زمین
زمين كردن به صورت كانترپوز
تخلیه جوی الکتریکی بر خطوط انتقال
تخلية جوي الكتريكي بر هاديهاي فاز
تخليه جوي بر سيمهاي محافظ تخليه جوي مستقيم بر بدنه برجها
محاسبات اضافه ولتاژ در خطوط انتقال در اثر اصابت صاعقه
محاسبه ولتاژ القايي در اثر برخورد صاعقه به اطراف خطوط انتقال
محاسبات بر روي خط زمين شده
اثر زمين شدن يكي از هاديهاي خط انتقال
فصل 3)بررسی روشهای تعیین پارامترهای صاعقه
روشهای کسب اطلاعات صاعقه
توزیع احتمال پارامترهای صاعقه
پارامترهای جریان ضربه متقابل اول منفی
پارامترهای جریان­های ضربه متقابل بعدی منفی
بر­خوردهای مثبت
شکل موج نمونه جریان صاعقه
بار الکتریکی صاعقه
سرعت ضربه متقابل
فصل 4)کلیدزنی و مدل سازی شبکه انتقال جهت بررسی اثرات آن حالت های گذرای ناشی از کلید زنی
شکل کلی ولتاژهای ضربه کلید زنی استاندارد
مشخصه های ولتاژ آزمایش موج کلید زنی
فصل 5) شبیه سازی خط انتقال در شرایط کلیدزنی با نرم افزار MATLAB
فصل 6) شبیه ­سازی و مدلسازی حالت گذرای ولتاژ موج صاعقه بر روی دکل خط انتقال
تخليه جوي مستقيم بر بدنه برجها
محاسبات اضافه ولتاژ در خطوط انتقال در اثر اصابت صاعقه
محاسبات اضافه ولتاژ در برج بر اثر برخورد مستقيم صاعقه
محاسبة ولتاژ در نقطه رأس برج
محاسبه ولتاژ روي كراس آرم
محاسبه ولتاژ روي زنجير مقره
مدلسازی دکل
مدل سيستم مورد بررسي
ارزيابي سه مدل مختلف دكل
مدل MULTISTORY
مدل ساده شده MULTISTORY
مدل ساده خط گسترده
نتیجه گیری
منابع و مراجع

 

بخشی از متن مقاله

حالت های گذرای ناشی از کلید زنی

عمل یک کلید ،قطع یک مدار در شرایط مختلف عبور جریان می باشد.بایستی باز شدن یک جفت کنتاکت بدون اثر بد قوسی که در حین عمل کلید به طور حتم ایجاد می شود همراه می باشد. بنابراین وسایلی باید تهیه کرد که بدون تاخیر بیهوده قوس را خاموش نماید . همچنین کلید باید بتواند در مقابل ولتاژ گذاری بین کنتاکت ها بلافاصله پس از قطع جریان استقامت کند.

حدود جریانی که احتیاج است کلید قطع کند از جریان بار نامی و یا ظریب توان بالا تا جریان زیاد ناشی از خطا (اتصال کوتاه) که اصولاٌ به وسیله مقاومت القایی شبکه محدود می شود و بنابراین ضریب توان کمی دارا می باشد.

مساله اصلی در کلید های فشار قوی خاموش کردن قوس و جایگزین شدن محیط عایق به جای قوس است و همچنین استقامت کافی محیط عایق در مقابل ولتاژ بین دو کنتاکت که تمایل دارد دوباره قوس را روشن نماید می باشد .
وقتی دو کنتاکت هادی جریان بسته می شوند اتصال واقعی الکتریکی در تعدادی از دو سطح کنتاکت برقرار می باشد . تعداد این نقاط تابعی از فشاری است که دو سطح به هم وارد می کنند .وقتی این فشار به عنوان مقدمه ای بر جدا شدن آنها کاهش یابد تعداد نقاط اتصال کم شده و مقاومت اتصال زیاد می شود و افزایش درجه حرارت را در اثر تلفات باعث می شود این حرارت برای صدور ترمویونیک (یونیزاسیون حرارتی) از سطح کنتاکت ها کافی است بنابراین تمایل به ادامه عبور جریان وجود دارد .

گذشته از این وقتی کنتاکت ها کاملاٌ جدا شدند ولتاژ روی این فاصله که اکنون مقاومت بزرگی دارد به علت گرادیان پتانسیل باعث یونیزاسیون بیشتر می گردد . این دو اثر الکترون های کافی تولید می کنند و عبور جریان را از فضای قوس ادامه داده و بنابراین قوس ایجاد می نمایند .
به شرط اینکه درجه حرارت و گرادیان پتانسیل در این منطقه به اندازه کافی بالا باشد این قوس با الکترون های به دست آمده از محیط اطراف به علت اثرات فوق و یونیزاسیون در اثر برخورد (ضربه) شدید خواهد شد .

نتیجه می شود برای اینکه قوس خاموش شود هر یک از این عوامل فوق باید در جهت کاهش تولید الکترون های موجود به حد اقل برسند. با افزایش فاصله کنتاکت ها گرادیان پتانسیل کاهش یافته و مقاومت قوس زیاد می شود در نتیجه جریان و درجه حرارت کم می شوند. فاصله کنتاکت ها را نمی توان به طور نا محدود زیاد کرد و وسایل دیگری برای حد مطلوب آن باید پیش بینی کرد .
این وسایل ،سرد کننده فضای قوس بوده ،تا محرک الکترونی را کم کرده و در نتیجه احتمال یونیزاسیون ضربه ای را کاهش داده و به ترکیب مجدد الکترون ها با محیط اطراف کمک نماید در شبکه جریان متناوب این مساله به علت گذشتن متناوب جریان از صفر اصلاح می شود در لحظه صفر بودن جریان قوس خاموش خواهد شد .بلافاصله پس از خاموش شدن قوس روی کنتاکت های ولتاژی ظاهر می شود که مقدار آن ،از بین سایر عوامل به ضریب توان قبل از قطع شدن بستگی دارد . این ولتاژ تمایل دارد قوس را مجدداٌ روشن نموده برای جلوگیری از آن باید استقامت عایقی فضای کنتاکت ها جهت مقاومت در برابر گرادیان پتانسیل آن کافی باشد.
یک راه بررسی این پدیده چنین است که بین مقدار ولتاژی که فاصله کنتاکت ها استقامت عایقی خود را ناشی از ترکیب مجدد یا جا به جایی ذرات خنثی به دست می آورد و میزانی که ولتاژ کنتاکت ها بالا می رود مقایسه می کنیم اگر دومی بزرگتر باشد قوس مجدداٌ روشن شده و تا وقتی جریان صفر شود ادامه دارد .

روش دیگر تیوری تعادل انرژی است که در آن قدرت تولیدی توسط قوس ناشی از عبور جریان در مقاومت قوس با میزانی که در آن انرژی از محیط قوس انتقال می یابد مقایسه می گردد. اگر انرژی قوس بزرگتر شود درجه حرارت به افزایش ادامه می دهد و قوس اصلاح می گردد.مشاهده می شود که تیوری تعادل انرژی در حالتی که کلید طوری طرح شده که مقاومت ستون قوس ان بلافاصله پس از صفر شدن جریان کم باشد صحیح تر است . اما تیوری بازیافت در حالتی صحیح می باشد که مقاومت ستون قوس زیاد باشد .

امواج گذاری ناشی از اختلالات جوی که با سرعت زیاد روی خطوط ظاهر و پس از مدت کوتاهی نیز مستهلک می شوند یک نوع پدیده های گذرای خطوط انتقال به شمار می آیند. نوع دیگر پدیده های گذرای تند که در عمل از اهمیت زیادی برخودارند در حین عملیات معمول کلید زنی در شبکه تولید می شوند و در مجموع به آنها حالت های گذرای کلید زنی گفته می شود. ساده ترین نوع حالت گذرای کلید زنی به هنگام بسته شدن یک مدار شکن جهت انرژی دار کردن یک خط انتقال ،تولید می شود .

وابسته شدن مدار شکن ،یک موج در طول خط از طرف منبع به سمت مقابل شروع به حرکت می کند. دامنه پیشانی موج بستگی به آن دارد که مدار شکن در چه لحظه ای از یک سیکل ولتاژ 50 هرتز بسته می شود .بدترین حالت هنگامی است که مدار شکن در ماکزیمم ولتاژ بسته شود.

 

دکمه بازگشت به بالا